De Nôling 1, Hindeloopen - Email: info@t-o-n.nl - Mob: 06 538 105 85

Scheepvaartongevallen.

feb 12, 2018

Scheepvaartongevallen.

Reacties uitgeschakeld voor Scheepvaartongevallen.
Share

Scheepvaartongevallen zijn van alle tijden, maar kwamen vroeger veel vaker voor. Zo verging op korte afstand van Lemmer op 21 april 1909 de tjalk “De Hoop” op de Zuiderzee. Schipper G. Dinkler uit Ten Post in de prov. Groningen. Het schip was onderweg van Millingen naar Veendam en had grind geladen. De schipper kon zich redden en werd opgepikt door een passerend schip. Echter zijn vrouw, zes kinderen en de loods uit Kampen verdronken. Met onze opleidingen proberen wij toch een stukje deskundigheid te verschaffen wat de veiligheid zal bevorderen. Uiteraard zijn de schepen en de navigatiemiddelen ook aanzienlijk verbetert. Des ondanks kan men toch door onverwachte oorzaken in de problemen komen en dan is de marifoon het aangewezen middel om hulp in te roepen.

Comments are closed.

 • Het bedrijf

  Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

  Lees verder >

 • Contact gegevens

  De Nôling 1,
  8713 LN Hindeloopen

  Telefoon: 0514 523090
  Mobiel: 06 538 105 85
  Email: info@t-o-n.nl

  BTW NR: NL068887632BO1
  KVK: 54275504