De Nôling 1, Hindeloopen - Email: info@t-o-n.nl - Mob: 06 538 105 85

Basiscertificaat Marifoon

Basiscertificaat Marifoon

Het basiscertificaat marifonie is een vereiste voor het verkrijgen van toestemming voor het gebruik van een marifoon. Na het volgen van deze cursus kunt u een marifoon zelfstandig en volgens de juiste procedures bedienen.

Plaatsen

Grou, Den Oever en bij voldoende deelname ook Groningen en Zwolle. We kunnen de cursus ook bij u op locatie verzorgen.

Doel

Het verkrijgen van de bevoegdheid om een marifoon aan boord te mogen hebben en deze te laten registreren. Tijdens de cursus leert u de marifoon te bedienen en maakt u kennis van nood-, spoed- en veiligheidsprocedures. Ook het gebruik van verschillende kanalen en de techniek van de marifoon komen aan bod.

Inhoud

De cursus en ook het examen is uitsluitend theorie, maar we hebben wel een marifoon in ons lokaal staan zodat we ook even aan de praktijk kunnen ruiken. De stof gaat over de relevante wetgeving, standaardprocedures, havenverkeer, nautisch verkeer enz. De lessen worden  versterkt door een eigen powerpoint presentatie. We sluiten af met proefexamens zodat u goed bent voorbereid.

Duur

De cursus beslaat 2 lesavonden van 19.30 – 21.30 uur. Wij, onze Stichting Nautische Examens Nederland nemen namens Agentschap Telecom 5 keer per jaar de examens af in  Grou,Groningen en Den Oever. Voor het downloaden van het examenformulier klik hier

 • Het bedrijf

  Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

  Lees verder >

 • Contact gegevens

  De Nôling 1,
  8713 LN Hindeloopen

  Telefoon: 0514 523090
  Mobiel: 06 538 105 85
  Email: info@t-o-n.nl

  BTW NR: NL068887632BO1
  KVK: 54275504