De Nôling 1, Hindeloopen - Email: info@t-o-n.nl - Mob: 06 538 105 85

Marcom B Module GMDSS

Marcom B / Module GMDSS

Plaats

Meestal in Grou, maar bij voldoende belangstelling ook in Den Oever, Groningen en Zwolle.

Doel 

Marcom B is basis bedieningscertificaat marifoon plus de module GMDSS.  Dit is nodig voor het bedienen van een DSC marifoon en/of het hebben van bijvoorbeeld een Epirb en een Sart. Ook de Navtex wordt behandeld.

Inhoud

Tijdens de theorielessen worden de procedures, de functies en systemen van de apparaten behandeld. Het nautisch Engels komt ook aan de orde want dit is een examenonderdeel. Als men in het bezit is van het marifooncertificaat kan men volstaan met de cursus GMDSS. Vanaf 1 augustus 2008 is het verplicht praktische instructie te volgen. Operatione vaardigheden wordt dit ook wel genoemd. Tijdens het instruktiegedeelte leert u hoe u o.a. een distressbericht met een DSC marifoon moet verzenden, een EPIRB en een SART moet testen en hoe met een NAVTEX om te gaan. De weg vinden in diverse boekwerken hoort er ook bij. Er  wordt gewerkt met werkende instrumenten maar ook met simulatieschermen. Erg leerzaam maar in noodgevallen kan deze vaardigheid levensreddend zijn.

Examens

Het is ook mogelijk de theorie zelf te bestuderen en vervolgens theorie-examen en de operationele vaardigheden te doen. U kunt het examenopgaveformulier op deze site downloaden en vraag de cursusinfo aan. De examens worden door onze Stichting Nautische Examens Nederland, namens Agentschap telecom door onszelf afgenomen in Grou, Groningen, Zwolle, Nijmegen, Amersfoort en Den Oever. Boeken bij TON verkrijgbaar. De laatste avond een is er een proefexamen.

Duur

De cursus duurt de avonden ( 2 theorie en 1 dagdeel praktijk). Het is goed mogelijk het Marcom B diploma (dus beide delen in één keer) te halen.

 • Het bedrijf

  Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

  Lees verder >

 • Contact gegevens

  De Nôling 1,
  8713 LN Hindeloopen

  Telefoon: 0514 523090
  Mobiel: 06 538 105 85
  Email: info@t-o-n.nl

  BTW NR: NL068887632BO1
  KVK: 54275504