De Nôling 1, Hindeloopen - Email: info@t-o-n.nl - Mob: 06 538 105 85

Varen in de praktijk en navigatietochten

TON heeft als enigst instituut een instructievaartuig in bedrijf. Met de Cornelia Clasina, een voormalige reddingboot van 9,70 m lang kan het varen in de praktijk worden geoefend.

Plaats

Havengebied Lemmer of een andere plaats op afspraak.

Doel

Het leren omgaan met een motorboot. Het is erg belangrijk dat meerdere personen aanboord, het schip kennen en bij het uitvallen van de schipper het over kunnen nemen. Bij het toenemen van de vaardigheden wordt ook het zelfvertrouwen en het plezier in het varen vergroot en niet te vergeten, de kans op schade en ongevallen wordt verkleind. Inhoud: aanmeren, afvaren, keren, sluizen, roer en schroefwerking. Het schip vastleggen, man overboord oefening, en marifoonbediening.het is mogelijk een route te nemen waarbij 2 sluizen worden gepasseerd.

Bijzonderheden

Er zijn maximaal 3 cursisten aanboord. Een ideale manier om praktische ervaring op te doen. Een instructievaart duurt  2 a 2,5 uur. Varen op afspraak. De kosten zijn € 85,– p.p. Het is ook mogelijk om ervaring met de radar op te doen. U komt achter het radar scherm te staan en moet door middel van het scherm de weg op het water zien te vinden. Dit levert u veel ervaring en vertrouwen in de radar op.

Cornelia Clasina

 • Het bedrijf

  Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

  Lees verder >

 • Contact gegevens

  De Nôling 1,
  8713 LN Hindeloopen

  Telefoon: 0514 523090
  Mobiel: 06 538 105 85
  Email: info@t-o-n.nl

  BTW NR: NL068887632BO1
  KVK: 54275504