De Nôling 1, Hindeloopen - Email: info@t-o-n.nl - Mob: 06 538 105 85

NIEUWS

vaarbewijs Lemmer
sep 18, 2017

motorpech.

Terwijl ik op de Knokkels een navigatieles verzorgde zag ik dat de reddingboot van Lemmer een viskotter met motorpech binnenbracht. Dit was de LE 23 en er was een slag gebroken waardoor er geen voortstuwing meer was.

Sticky
0
Share
sep 13, 2017

Waarschuwingen.

Er zijn tegenwoordig nogal wat instanties die de watersport gaan waarschuwen als het wat gaat waaien. Weermannen, brandweer,  rws, knrm, reddingbrigade enz. Het lijkt wel een mode te zijn geworden. Als het goed bedoeld is is het prima, maar het moet niet een middel zijn om aandacht voor zich zelf te genereren. Elke schipper, dus ook die van een jacht draagt zijn eigen verantwoordelijkheid en neemt zijn eigen beslissingen en is daar over het algemeen prima toe in staat. Schippers zijn over het algemeen goed opgeleid en de schepen goed uitgerust. Het wil niet zeggen dat degene die aan het waarschuwen is het beter weet. Uiteraard zijn er ook minder ervaren watersporters die onjuiste beslissingen nemen, maar het blijft hun verantwoording en niet die van een instantie op de wal. Met onze cursussen proberen we de schipper de juiste beslissing te laten nemen, maar het moet geen betutteling worden.

Sticky
0
Share
sep 12, 2017

Nieuwe cursussen

Op 25 september start vb 1 te Grou. Op 26 sept start vb 2 te Grou. Op 27 sept. start vb1 te Kollumerzwaag en op 28 sept. Marifoon in Grou. Bel Anne Tienstra 0621653279.

 

Sticky
0
Share
sep 12, 2017

Aanvaring en gezonken

Op het Prinses Margrietkanaal is een zeiljacht gezonken nadat het met een leeg vrachtschip in aanvaring was geweest. Geen gewonden. Oorzaak is nog niet bekend maar het verbaasd me niet dat er van tijd tot tijd aanvaring plaats vinden. Jachten houden lang niet altijd stuurboordswal en de roerganger kijkt ook niet altijd achterom. Dat wil niet zeggen dat dit nu ook aan de orde was.

Sticky
0
Share
sep 11, 2017

Gezakt voor Marcom A?

Studenten die examen deden aan een zeevaartschool, kunnen bij ons ook terecht voor een nieuw-examen. Dit geldt ook voor een gedeeltelijk examen. Voor het gedeelte waarvoor u slaagde kunnen wij een vrijstelling bij AT aanvragen. Hiervoor zal wel een vergoeding worden gevraagd, maar u hebt dan toch de mogelijkheid om voor het gedeelte wat nog moet het weer te proberen als de datum daarvoor geschikt is natuurlijk.

Sticky
0
Share
sep 10, 2017

Versoepeling marcom a examen.

Het onderdeel topografie voor marcom a komt per 20 september te vervallen. Dit is een behoorlijke versoepeling. Ook is het nu mogelijk om een vrijstelling aan te vragen voor een onderdeel waarvoor men in eerdere instantie is geslaagd. Dus als met voor VPT is gezakt en voor Engels is geslaagd kan men voor het volgende examen vrijstelling voor Engels aanvragen. Wij doen dat dan voor u, ook als u eerder examen bij een ander instituut aflegde maar het volgende examen bij ons wilt doen. De on lione cursus van ons is nog altijd een succes en voorkomt veel reistijd.

 

Sticky
0
Share
sep 05, 2017

Geen contact.

Vorige week kreeg een schipper in de Urkersluis per marifoon geen contact met de sluiswachter. Dit was wel nodig omdat de schipper wilde melden dat er iets niet goed ging. Het komt ook bij andere sluizen voor dat de sluiswachter niet op marifoonoproepen reageert. Met een portofoon op zak ben je als bedienaar altijd te bereiken. Wij geven ook voor brug en sluiswachter marifooncursussen.

Sticky
0
Share
sep 04, 2017

Wereldhavendagen Rotterdam

Als je les geeft moet je er voor zorgen dat je zelf ook bij de les blijft. We houden alle ontwikkelingen bij en zorgen voor een goed netwerk. We bezoeken ook beurzen en waren dit weekend in Rotterdam en zagen een nieuw roll on roll off schip en nieuwe slepers van de Kon. Marine.

Sticky
0
Share
aug 30, 2017

Examenvragen 2017 – 2018

We ontvingen van Agentschap Telecom de nieuwste bundel examenvragen en hebben de lesstof daar op aangepast. Dit is van toepassing op marifonie-gemdss-marcom b en marcom a. Bij marifonie en marcom b gaan steeds meer vragen over ais. Het lijkt iets “zwaarder” te zijn geworden maar daar hebben we als onderwijsinstelling en deskundig op dit terrein geen moeite mee. Maar het moet niet te ver van de praktijk komen te staan natuurlijk.

Sticky
0
Share
Pagina 1 van 3123
 • Het bedrijf

  Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

  Lees verder >

 • Contact gegevens

  De Nôling 1,
  8713 LN Hindeloopen

  Telefoon: 0514 523090
  Mobiel: 06 538 105 85
  Email: info@t-o-n.nl

  BTW NR: NL068887632BO1
  KVK: 54275504