Klein vaarbewijs 1 halen

Klein vaarbewijs deel 1

Klein Vaarbewijs deel 1 snel en eenvoudig halen? De lesstof gaat voornamelijk over de binnenvaartreglementen, hoe je met jachten moet manoeuvreren, betonningssystemen, reisvoorbereiding en wat techniek aan boord. Goed voorbereid het vaarbewijs examen in gaan is erg belangrijk. Het vaarbewijs 1 examen is namelijk voor velen best lastig. Neem contact met ons op!

Wanneer vaarbewijs nodig?

Wanneer heb je een Klein Vaarbewijs nodig? Klein vaarbewijs deel 1 is voor het varen voor vaarbewijsplichtige schepen op kanalen, meren en rivieren. Snelle motorboten vallen hier in ieder geval onder. Het Klein Vaarbewijs 1 is het enige rechtmatige officiële vaardocument dat door de autoriteiten in Nederland en in het buitenland erkend wordt voor pleziervaartuigen met een lengte van 15 meter tot 25 meter. Met Klein Vaarbewijs 1 mag u op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Dus niet op het ruime binnenwater zoals Wad en IJsselmeer.

Het vaarbewijs is bijvoorbeeld ook verplicht voor een waterscooter of jetski die volle snelheid harder kan dan 20 kilometer per uur. Een rubberboot met meer dan 5 pk kan al gauw harder dan 20 km per uur.

Vaarbewijs examen

Als we een groep hebben waar de deelnemers alleen voor het examen vaarbewijs 1 gaan, duurt een cursus 5 avonden van 19.30 tot 21.30 uur. We kunnen er ook een dagcursus van maken. Bij een dagcursus bedraagt deze 2 dagen. Minimale deelname 8 personen. We kunnen de lessen ook voor groepen in elke gewenste plaats verzorgen. Uiteraard kunnen we de lessen voor groepen op andere plaatsen verzorgen.

Belangrijk: Op dit moment bestaat het Klein Vaarbewijs 1 alleen uit theorie. Natuurlijk ter ondersteuning van het theoretisch deel is het altijd handig om praktische ervaring op te doen op één van onze schepen. Het theorie-examen is de laatste jaren wel flink uitgebreid en moeilijker geworden. Mocht u vragen hebben over dit onderwerp of wilt u deelnemen aan onze vaarbewijs cursus, neem dan snel contact met ons op.

Plaatsen: in Leeuwarden, Kollumerzwaag, Drachten, Grou, Sneek, Heerenveen en Hindeloopen. Bij voldoende deelname ook in andere plaatsen en dan komen we naar u toe.