Klein Vaarbewijs 2

Klein vaarbewijs 2

Klein vaarbewijs 1 plus 1a, wordt dan kleinvaarbewijs deel 2 genoemd. Het is voor de vaart op alle, dus ook de ruime wateren zoals Wad en IJsselmeer. Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs 2 moet u het KVB1 en het KVB2 examen halen. Bij ons bent u op het juiste adres, bij vragen of aanmelding kunt u hier contact met ons opnemen.

Het is mogelijk om beide delen in een keer te doen, maar als u deel 1 al hebt is het mogelijk om het gedeelte voor de ruime wateren te doen. het gaat hier in hoofdzaak om het navigatiegedeelte, zoals kennis van zeekaarten, plaatsbepaling, het uitzetten van koersen, het nemen van peilingen en die in de kaart zetten. De getijden, meteo en de reglementen voor zee, Westerschelde en Eems komen aan de orden.

Klein vaarbewijs 2 cursus

Het mooie van deze cursus is dat u zelf aan het werk bent en elke keer wordt u weer een betere navigator. Ook na het behalen van het examen blijft u er als watersporter veel aan hebben en de docenten beleven er plezier aan om het u te leren. Wij kunnen u de plotter, paralellineaal en desgewenst de steekpasser nodig bij dit werk, leveren.

Klein vaarbewijs 2 examen

Deze stof voor het klein vaarbewijs 2 betreft de kennis voor het varen op groot water en omhelst naast reglementen en meteorologie het onderdeel navigatie. Je kunt het examen KVB1 en KVB2 in een keer doen of eerst het examen KVB1 en later het KVB2.

Voor het afgeven van een Klein Vaarbewijs 2 dient de leeftijd van 18 jaar te zijn bereikt. Kandidaten die jonger zijn krijgen een certificaat dat later ingewisseld kan worden voor een Vaarbewijs. Hoewel het behalen van het Klein Vaarbewijs 2 puur theoretisch is, is het verstandig om deel te nemen aan onze praktijkles.

Plaatsen: in Leeuwarden, Kollumerzwaag, Drachten, Grou, Sneek en Heerenveen. Bij voldoende deelname ook in andere plaatsen en dan komen we naar u toe.