Marcom B examen

Marcom B examen / Module GMDSS

Meestal zijn in Grou de theorielessen voor het Marcom B examen, maar bij voldoende belangstelling ook in Den Oever, Groningen en Zwolle.

Doel Marcom B examen

Marcom B examen is basis bedieningscertificaat marifoon plus de module GMDSS. Dit is nodig voor het bedienen van een DSC marifoon en/of het hebben van bijvoorbeeld een Epirb en een Sart. Ook de Navtex wordt behandeld.

Theorielessen Marcom B

Tijdens de theorielessen voor het Marcom B examen worden de procedures, de functies en systemen van de apparaten behandeld. Het nautisch Engels komt ook aan de orde want dit is een examenonderdeel. Als men in het bezit is van het marifooncertificaat kan men volstaan met de cursus GMDSS. Vanaf 1 augustus 2008 is het verplicht praktische instructie te volgen. Operationele vaardigheden wordt dit ook wel genoemd. Tijdens het instructiegedeelte leert u hoe u o.a. een distressbericht met een DSC marifoon moet verzenden, een EPIRB en een SART moet testen en hoe met een NAVTEX om te gaan.

De weg vinden in diverse boekwerken hoort er ook bij. Er wordt gewerkt met werkende instrumenten maar ook met simulatieschermen. Erg leerzaam maar in noodgevallen kan deze vaardigheid levensreddend zijn. Marcom B examen halen in hartje Friesland. Theorie en praktijkexamen doet u natuurlijk dan ook bij Tienstra Nautische Opleidingen. Voor het Marcom B, maar ook voor Marcom A kunt u bij ons terecht

Examen Marcom B

Het is ook mogelijk de theorie zelf te bestuderen en vervolgens theorie-examen en de operationele vaardigheden te doen. U kunt het examenopgaveformulier op deze site downloaden en vraag de cursusinfo aan. De examens worden door onze Stichting Nautische Examens Nederland, namens Agentschap telecom door onszelf afgenomen in Grou, Groningen, Zwolle, Nijmegen, Amersfoort en Den Oever. Boeken bij TON verkrijgbaar. De laatste avond een is er een proefexamen.

Cursusduur Marcom B

De cursus voor het Marcom B examen duurt de avonden ( 2 theorie en 1 dagdeel praktijk). Het is goed mogelijk het Marcom B examen (dus beide delen in één keer) te halen.