Marifoon cursus

Marifoon cursus

Na het volgen van de marifoon cursus kunt u een marifoon zelfstandig en volgens de juiste procedures bedienen Het Basiscertificaat Marifoon is een vereiste voor het verkrijgen van toestemming voor het gebruik van een marifoon.

Bij het examen basiscertificaat marifonie wordt o.a. getoetst op:

  • uw kennis van de bij wet gestelde regels en van de vergunningsvoorschriften;
  • uw vaardigheid in de bediening van maritieme radiozendapparaten;
  • uw kennis met betrekking tot de afwikkeling van nood-, spoed- en veiligheidsverkeer, het openbaar verkeer, het onderling verkeer en het nautisch verkeer.

Marifoon cursus locaties

Grou, Den Oever en bij voldoende deelname ook Groningen en Zwolle geven we marifoon cursussen. We kunnen de marifoon cursus ook bij u op locatie verzorgen. Mocht u vragen hebben? Neem dan contact met ons op!

Basiscertificaat marifoon

Het verkrijgen van de bevoegdheid om een marifoon aan boord te mogen hebben en deze te laten registreren. Tijdens de cursus leert u de marifoon te bedienen en maakt u kennis van nood-, spoed- en veiligheidsprocedures. Ook het gebruik van verschillende kanalen en de techniek van de marifoon komen aan bod. Met het Basiscertificaat Marifonie mag je een goedgekeurde marifoon of een maritieme Portofoon bedienen. Voor het basiscertificaat heb je geen praktijkexamen nodig.

Examen marifoon

De marifoon cursus en ook het marifoon examen is uitsluitend theorie, maar we hebben wel een marifoon in ons lokaal staan zodat we ook even aan de praktijk kunnen ruiken. De stof gaat over de relevante wetgeving, standaardprocedures, havenverkeer, nautisch verkeer enzovoort. De lessen worden versterkt door een eigen powerpoint presentatie. We sluiten af met proefexamens zodat u goed bent voorbereid voor het marifoon examen.

Cursus marifoon

De marifoon cursus beslaat 2 lesavonden van 19.30 – 21.30 uur. Wij, onze Stichting Nautische Examens Nederland nemen namens Agentschap Telecom 5 keer per jaar de examens af in Grou,Groningen en Den Oever. Voor het downloaden van het examenformulier klik hier. Zodra u de lessen voor de marifoon heeft doorgenomen begint u aan de marifoon examentrainingen.