Over ons

Tienstra Organisatie Nautische Opleidingen

Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgt in midden en Noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers. TON is opgericht in oktober 1997 , dus meer dan 20 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs.

Wat doen wij?

Wij verzorgen de cursussen klein vaarbewijs I en II , theoretische kustnavigatie, marifoon, gmdss / marcom-B cursussen voor de watersporter. De marifoon en marcom examens nemen we zelf af. Voor de beroepsvaart de vakken navigatie en reglementen om het grootvaarbewijs te halen, voor mensen die al vrijstellingen voor andere vakken hebben. Ook verzorgen we voor de overheid trainingen in het bedienen van bruggen en sluizen en marcom-A, zeevaart en offshore.

“Varen in praktijk” verzorgen wij ook. Hier gaan we varen met onze instructieschepen en oefenen op het water onder andere in het manoeuvreren, navigatie, aanmeren en afmeren.

Waar doen wij dat?

Onze hoofdlocatie is Zeilcentrum/ Oer ’t Hout in Grou, verder zijn we vaak in Lemmer, Kollumerzwaag, Dokkum, Leeuwarden, Sneek, Drachten, Heerenveen, Harlingen en de waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor de KNRM verzorgen wij de marcom opleidingen in midden en Noord Nederland. Wij verzorgen ook cursussen en examens bij u in het bedrijf. Wij komen dus ook naar u toe.

Examens?

Onze stichting Nautische Examens Nederland, neemt namens Agentschap Telecom de examens marifonie, gmdss, marcom B en marcom A af in diverse plaatsen. Zie het examenformulier bij de downloads. Zie ook www.marifoon.eu. Examens vaak in Grou, Den Oever, Nijmegen, Raamdonksveer maar het kan ook bij u aan het bedrijf.

Wat nog meer?

Tienstra Organisatie Nautische opleidingen heeft twee voormalige reddingboten in de vaart. De “Knokkels”, is de voormalige reddingboot van Hindeloopen en de “Cornelia Clasina” is de voormalige reddingboot van Vlieland. De boten hebben een ligplaats in Lemmer. Ook verzorgen we tochten met groepen van Lemmer naar het Ir. Wouda stoomgemaal.