Praktijk training vaarbewijs 1/2

TON heeft als enige instituut een instructievaartuig in bedrijf. Met de Cornelia Clasina, een voormalige reddingboot van 9,70 m lang kan het varen in de praktijk worden geoefend.

Locatie havengebied Lemmer/Grou of aan boord van uw eigen schip.

Praktijk training inzake van vaarbewijs 1

Het leren omgaan met een motorboot. Het is erg belangrijk dat meerdere personen aan boord, het schip kennen en bij het uitvallen van de schipper het over kunnen nemen. Bij het toenemen van de vaardigheden wordt ook het zelfvertrouwen en het plezier in het varen vergroot en niet te vergeten, de kans op schade en ongevallen wordt verkleind. Inhoud: aanmeren, afvaren, keren, sluizen, roer en schroefwerking. Het schip vastleggen, man overboord oefening. Het is mogelijk een route te nemen waarbij 2 sluizen worden gepasseerd.

Praktijk training inzake van vaarbewijs 2

Navigatie tocht, koers uitzetten, kruispeiling, betonning en weerkennis.

Praktijk training AIS/Elektronische kaart/Radar

Varen op radar, gebruik maken van AIS en elektronische kaart.

Bijzonderheden

Er zijn maximaal 3 cursisten aan boord. Een ideale manier om praktische ervaring op te doen. Een instructievaart duurt 2 a 2,5 uur. Varen op afspraak. De kosten zijn € 85,- p.p. In combinatie met vaarbewijs cursus 1 kost het slechts € 195,- p.p. Het is ook mogelijk om ervaring met de radar op te doen. U komt achter het radar scherm te staan en moet door middel van het scherm de weg op het water zien te vinden. Dit levert u veel ervaring en vertrouwen in de radar op.

Neem hier contact op om in te schrijven.